Fotoboek 99 beds

boekbed32-F-syste-045nieuws

Mo Swillens fotografeert 99 kunstenaars in slaapkamer Voor het fotoboek ‘99 beds’ fotografeerde Mo Swillens 99 bekende en onbekende kunstenaars, muzikanten en acteurs in hun slaapkamer. Van gevestigd schrijver Arnon Grunberg en zanger Sytse Buwalda tot de veelbelovende illustrator Tim Enthoven. Een intiem portret van cultureel Nederland.

“In mijn werk ben ik altijd op zoek naar kwetsbaarheid, echtheid en directheid. Alsof je er als toeschouwer zelf bij bent”, vertelt Mo Swillens. In de slaapkamer kunnen we compleet onszelf zijn. Ontdaan van alle opsmuk, los van alle egards. Een jaar lang reisde de fotografe door Nederland en Vlaanderen en kwam in grote en kleine slaapkamers. Met keurig opgemaakte bedden of matrasjes op de vloer. Kunstenaars in pyjama of in hun ‘nette’ pak. Mo Swillens: “Kunstenaars, muzikanten en acteurs zijn vaak bijzonder karakteristieke mensen. Ondanks alle onzekerheden kiezen zij voor dit vak. Daar spreekt passie uit. Mijn foto’s bieden een inkijkje in hun leven; een persoonlijk verhaal.”

Mo Swillens (1969) studeerde autonome vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Naast haar fotografie illustreerde ze onder meer het prentenboek dag donker en legt zij zich toe op vrij werk zoals installaties, tekeningen en grafiek. Ze werd genomineerd voor de BAZ grafiekprijs en exposeerde regelmatig, onder meer in galerie Pennings, Studio-K Amsterdam en het Temporary Art Centre (TAC) te Eindhoven.

Het door Thomas Pleeging fraai vormgegeven fotoboek kost €32,50 en is te bestellen bij alle boekhandels en ook online op www.moswillens.nl

/

VR Media 2012©